Organizatorzy

Yamaha Szkoła Muzyczna w Bielsku-Białej

Example frontpage image

SMART MUSIC

"Muzyka oświeca nie tylko intelekt, ale i serce, dotyka samego sedna duszy" Jordi Savall

Zrównoważony rozwój, ekologia, energetyka, ekonomia – towarzyszą nam na co dzień wydając się tak oczywiste, że zapominamy o ich istocie.
Jednak rozwój to nie tylko technologie, to przede wszystkim człowiek.

Dlatego Krajowy Konkurs Energetyczny uzupełnia projekt Smart Music, czyli muzyka dla inteligentnego społeczeństwa.

Dlaczego Smart Music?

Ponieważ muzyka pomaga rozwijać osobowość i zmysł obserwacji. Wzbogaca o wrażliwość, cierpliwość, podzielność uwagi. Uczy słuchać i odpowiadać na to, co się usłyszy. Muzyka jest sposobem komunikowania się, przekazywania emocji. Stawiamy na rozwój ekologiczny, ale nie uda się zwrócić uwagi na problemy bez skierowania na nie wrażliwego społeczeństwa o odpowiedniej uwadze i wrażliwości. Muzyka jest inteligentna dlatego, że daje każdemu możliwość aktywnego udziału w zrównoważonym rozwoju – każdemu, bez względu na wiek, pozycję społeczną, stan zdrowia, wykształcenie. Muzyka zjednuje ludzi, przekracza granice, daje szansę każdemu dojść do głosu.

Dzisiejsza kultura to kultura partycypacji. Liczy się zdanie każdego z nas, a media umożliwiają nam pokazanie się szerszej publiczności. Projekt Smart Music to szansa dla każdego, by poznał świat muzyki i zachwycił się nim. Powstaje on z myślą o wszystkich, którzy ciągle słyszą muzykę w hałasie codzienności. A „inteligentna muzyka” jest dla każdego, by dodać energii do codziennych działań.

Cele projektu

:
  1. Uwrażliwienie odbiorców i pokazanie, że muzyka rozrywkowa może nieść ze sobą całą paletę wartości stanowiących podwaliny inteligentnego społeczeństwa.
  2. Promowanie ekologicznego stylu życia – w harmonii z naturą.
  3. Podniesienie jakości życia poprzez obcowanie z muzyką.
  4. Wyszukiwanie i wspieranie osób uzdolnionych muzycznie oraz tworzenie warunków rozwoju ich talentów.
  5. Dla zespołu biorącego udział w projekcie to szansa na wypromowanie własnej twórczości, ukazanie się szerokiej publice oraz zrealizowanie swoich muzycznych marzeń.
  6. Smart Music to także instrument promocji Krajowego Konkursu Energetycznego.

Formy realizacji projektu:

Cele projektu:

2. Promowanie ekologicznego stylu życia – w harmonii z naturą.
  3. Podniesienie jakości życia poprzez obcowanie z muzyką.
  6. Smart Music to także instrument promocji Krajowego Konkursu Energetycznego.

Ponadto, w projekcie udział weźmie zespół Imaginarium, który gra energetycznego rocka w wersji akustycznej i elektrycznej. Twórczość zespołu jest szczera i spontaniczna. Każdy koncert w ramach Smart Music jest wyjątkowy, dzięki pozytywnej energii, która płynie ze sceny w rytm dźwięków.

Więcej informacji o zespole znajduje się na stronie zespołu: www.imaginarium-band.com

Zespół ma również fanpage na facebooku: https://www.facebook.com/ImaginariumBand

Zapraszamy do współpracy!

Koordynator – dr Halina Rechul kontakt: halina.rechul@gmail.com lub 797 166 251